Hortis Legal

Onze diensten

ADIDAS VERSUS FC BARCELONA (EN NIKE)


ADIDAS VERSUS FC BARCELONA (EN NIKE)

11/1/2017 | Merkenrecht. Adidas nu niet als partner van grootse sporters, maar als tegenstander. Adidas heeft in de Verenigde Staten oppositie ingediend tegen een merkaanvraag van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona.

FC Barcelona voetbalt al jaren in het rood-blauw gestreepte shirt en heeft voor dit motief een merkaanvraag gedaan in VS. Adidas stelt nu dat dit beeldmerk te dicht in de buurt komt van hun bekende drie-strepen-merk. Adidas heeft in de VS meer dan twintig registraties voor het strepen-merk, op allerlei verschillende kledingstukken. Het is bekend in de merkenwereld dat Adidas zeer streng optreedt tegen mogelijke inbreuk door andere partijen. Op bovenstaande foto kunt u de twee merkaanvragen vergelijken.

Saillante details zijn overigens dat de sterspeler van FC Barcelona, Lionel Messi, een sponsorcontract heeft met Adidas en ook een grote rol speelt in de reclames en producten van Adidas. Daartegenover is de grote concurrent van Adidas, Nike, weer de shirtsponser van FC Barcelona. Nike heeft de sponsordeal recentelijk verkregen ten kosten van Adidas. Dit heeft wellicht kwaad bloed gezet, maar zal niet de reden zijn van het bezwaar tegen de merkaanvraag.

Adidas heeft een merkreputatie hoog te houden en dient dus streng op te treden tegen lijkende merken. Zo beschermen zij hun bekende merk tegen verwatering. Desalniettemin heeft Adidas ook een reputatie hoog te houden in de sport, zij zijn al jaren partner van grote clubs en iedere sporter heeft waarschijnlijk wel iets van Adidas in kast. Adidas zal daarom een afgewogen keuze gemaakt hebben om hun eigen merkrecht te verkiezen boven een eventueel slechtere band met de Spaanse kampioen.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis