Deelname aan Amazon Brand Registry

Het beschermen van intellectueel eigendom op online verkoopplatforms kan uitdagend zijn. Gelukkig verbeteren steeds meer verkoopplatforms hun beleid om dit voor merkhouders eenvoudiger te maken. Zo biedt Amazon via het zogenoemde Brand Registry merkhouders belangrijke tools voor merkbescherming, zoals proactieve maatregelen tegen inbreuk op intellectueel eigendom en onjuiste productvermeldingen. Ook kan het helpen om de klanttevredenheid te verbeteren en stelt het merkeigenaren in staat real-time gegevens te volgen over de bescherming van hun merk op Amazon. Voor deelnemers is wel vereist dat beschikken over een geldig merk.

Hoe werkt het?

Amazon Brand Registry biedt voordelen zoals merkbescherming en marketinghulpmiddelen. Sinds de Nederlandse lancering in 2020 groeit Amazon snel, mede door de toename van aangesloten MKB-bedrijven en producten. Het platform helpt bij het vergroten van zichtbaarheid en het voorkomen van fraude, waarbij geregistreerde merken aanzienlijk minder last hebben van inbreuk. Bedrijven zoals Levi's en Garmin zijn enkele van de prominente geregistreerde merken. Voor registratie is een geldig handelsmerk nodig in de actieve verkoopregio's.

Amazon Brand Registry accepteert alleen merken voor registratie die eerst geregistreerd zijn in bepaalde landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Australië, Japan, India, diverse Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland, en andere zoals Turkije, Singapore, Saudi-Arabië, en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Na uw merkregistratie en inschrijving bij de Amazon Brand Registry, biedt het systeem actieve bescherming voor uw merk door automatisch mogelijke vervalsers en merkinbreuken op te sporen. U wordt ook geïnformeerd bij mogelijk foutief weergegeven content. Deze ondersteuning helpt u om u op uw klanten te concentreren, met succesvolle resultaten: ongeveer 2.5 miljoen accounts zijn geblokkeerd voordat ze fraude konden plegen, en geregistreerde merken zien bijna 99% minder fraude en inbreuken.

Wilt u deelnemen aan Amazon Brand Registry, dan helpen wij u graag bij het registreren van uw merk.

contact

Stel ons vrijblijvend
een vraag

Meer nieuws