Hortis Legal

Onze diensten

Getty Images krijgt een koekje van eigen deeg

30/11/2016 | Auteursrecht. Getty Images is een groot Amerikaans fotostock-bedrijf dat wereldwijd actief is. Zij exploiteren de auteursrechten op foto's. Getty Images staat er om bekend dat zij streng optreden tegen het ongeoorloofd gebruik van de foto's uit hun databank. Getty heeft software waarmee zij 'illegale' foto's online kunnen opsporen en de gebruiker van de foto's krijgt direct een brief met de melding van een hoge boete.

Nu heeft Getty Images zelf een claim aan de broek hangen. De bekende Amerikaanse fotografe Carol Highsmith heeft onlangs bij de rechtbank van New York een zaak gestart tegen Getty Images. Zij eist 1 miljard dollar van het bedrijf.

Highsmith heeft eind jaren '80 een heel grote collectie foto's geschonken aan de US Library of Congress, met de bedoeling dat deze collectie vrij te gebruiken is voor het publiek. In 2015 ontving Highsmith opeens een boete van 120 dollar voor het onrechtmatig gebruik van een foto van Getty op haar website. Het bleek een foto te zijn van Highsmith zelf en Getty trok de claim in. Highsmith was er niet gerust op en startte een onderzoek en ontdekte zij dat Getty Images al jaren onterecht geld claimt voor het gebruik van haar foto's. Zij stelt dat Getty misbruik heeft gemaakt van 18.000 foto's en heeft het bedrag van 1 miljard dollar op dat aantal gebaseerd.

Gette Images stelt dat het een misverstand is en verweert zich tegen de klacht.
Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis