Hortis Legal

Onze diensten

De trouwjurk van Kate Middleton een kopie?


De trouwjurk van Kate Middleton een kopie?

29/4/2016 | Auteursrecht. In 2011 trouwde Kate Middleton met Prins William in een prachtige jurk, ontworpen door modehuis Alexander McQueen. Sinds 2010 is Sarah Burton de hoofdontwerper van dit modehuis, na het overlijden van McQueen zelf. Een jaar later mocht zij dus al deze grote klus doen, de trouwjurk van Kate.

Wellicht is de druk haar te groot geworden, want inmiddels wordt Burton beschuldigd van plagiaat. Christine Kendall is ook ontwerpster en heeft, vóór het huwelijk, schetsen van een trouwjurk gestuurd aan het Britse koningshuis. Kendall heeft zelfs een officiële reactie gehad van het koningshuis. Nu lijken de schetsen erg sterk op de uiteindelijk jurk, uiteindelijk ontworpen door Sarah Burton. Op basis van bovenstaande foto kunt u zelf een vergelijking maken.

Kendall stelt dat zij 13 maanden na het huwelijk modehuis Alexander McQueen al heeft benaderd, maar kreeg geen respons. Daarom is zij nu een auteursrecht-inbreuk rechtszaak gestart. Zij houdt Kate overigens niet verantwoordelijk.

Sarah Burton claimt dat zij geen idee heeft wie Christine Kendall is en ook haar ontwerpen nog nooit heeft gezien.

Wij houden u op de hoogte van het verloop van deze zaak!

Heeft u zelf vragen over auteursrechtinbreuk? Neem dan vooral contact op met Hortis Legal.Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis