Hortis Legal

Onze diensten

BATTLE OF THE KYLIES


BATTLE OF THE KYLIES

10/3/2016 | Merkenrecht. Kylie Jenner, bekend van de realityshow "Keeping Up with the Kardashians" en haar veelbesproken gedrag op social media, heeft een boze brief ontvangen van naamgenoot Kylie Minogue. De laatste Kylie is een Australische zangeres en actrice met een wereldwijde bekendheid en vele miljoenen verkochte CD's.

Wat is het probleem? De jongste telg van de Jenner/Kardashian- clan heeft haar voornaam aangevraagd als merk voor verschillende waren en diensten, waaronder kleding en make-up. Maar, Kylie Minogue heeft al sinds 2003 haar naam geregistreerd als merk voor verschillende waren en diensten. Zij maakt dus bezwaar tegen de merkaanvraag KYLIE van Kylie Jenner, op basis van haar oudere merk KYLIE, een zogenaamde oppositieprocedure.

Minogue stelt dat er sprake is van merkinbreuk en wil de merkaanvraag blokkeren. Zij wil op deze manier voorkomen dat er verwarring zal ontstaan tussen de twee merken. Daarbij, wil zij überhaupt niet geassocieerd worden met Jenner. Minogue heeft aangegeven dat zij Jenner ziet als een 'tweederangs reality-tv persoonlijkheid' en dat enige associatie afbreuk zou kunnen doen aan de reputatie van de Australische Kylie.

Op 22 februari 2016 heeft Minogue het bezwaar ingediend bij de Amerikaanse merkeninstantie, wij blijven deze strijd volgen!

Heeft u vragen over merkinbreuk, waar ook ter wereld? Neem dan contact op met Hortis Legal!

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis