Hortis Legal

Onze diensten

Cruyff in overtreding?


Cruyff in overtreding?

5/2/2016 | Merkenrecht. De gemeente Amsterdam en de vereniging Vrienden van het Vondelpark hebben Johan Cruijff op de vingers getikt. Het bedrijf dat aan hem is gelieerd, Cruyff, brengt schoenen op de markt onder de naam "Vondelpark". Volgens Cruyff zijn de schoenen gebaseerd op de schoenen waarop Johan Cruijff altijd hardliep door het Vondelpark.

Gemeente Amsterdam is de houder van het woordmerk VONDELPARK en dit merk is onder andere ingeschreven voor producten zoals schoenen en kleding. Derhalve mag een ander de naam Vondelpark niet zomaar gebruiken als commerciële naam voor die producten. Cruyff stelt overigens dat zij de naam niet gebruikt als merk, maar als aanduiding van een type schoen. Al kan er dan natuurlijk nog steeds sprake zijn van merkinbreuk.

Cruyff heeft aangegeven dat zij geen misbruik willen maken van de naam en hint op een goede afloop. De gemeente Amsterdam gaat in ieder geval contact opnemen met het bedrijf. De vereniging Vrienden van het Vondelpark draagt al een oplossing aan: Cruyff gaat de gemeente betalen voor het gebruik van de naam, het Vondelpark lijdt onder bezuinigen en kan het geld en extra naamsbekendheid juist goed gebruiken. Of Cruyff daarmee akkoord gaat, dat valt nog te bezien.

Heeft u vragen over merkinbreuk of wilt u juist een merk registreren? Neem dan contact op met Hortis Legal!

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis