Hortis Legal

Onze diensten

Merkuitbreiding voor Ajax, op naar Dubai


Merkuitbreiding voor Ajax, op naar Dubai

16/10/2015 | Merkrecht. Dat voetbalclub Ajax vredig samengaat met brandblusser Ajax of schoonmaakmiddel Ajax is evident. Maar een voetbalschool met de naam Ajax, dat gaat de voetballers uit Amsterdam een brug te ver.

Oud-Ajacied Mido opende begin deze maand een zogenaamde Ajax Acadamy in Dubai. Hij was er alleen niet van op de hoogte dat deze voetbalschool in Dubai niets te maken had met zijn oude club uit Nederland. Ajax gaat nu uitzoeken of zij iets kunnen doen tegen het misbruik van hun clubnaam in Dubai.

Het merkenrecht is territoriaal beperkt en Ajax heeft veel merken ingeschreven over de hele wereld. Als zij ook de houder zijn van het Ajax-merk in Dubai dan zal dat de juridische stappen een stuk makkelijker maken!

Tot nu toe lijkt het zo dat Ajax hun woordmerk niet heeft geregistreerd in Dubai, tenzij ze het in het Arabisch hebben ingeschreven. Dit betekent dat zij geen merkrechten hebben in Dubai en dat maakt het optreden op grond hun merknaam erg lastig.

Ajax mag hopen dat de nieuwe Acadamy niet zo slim is geweest om zelf het merk in Dubai in te schrijven, dan worden de opties van AFC Ajax nog beperkter.

Heeft u vragen over de uitbreiding van uw merkrecht of inbreuk in het buitenland? Neem dan vooral contact op met Hortis Legal!

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis