Hortis Legal

Onze diensten

Inbreuk op octrooi, nu door Apple


Inbreuk op octrooi, nu door Apple

16/10/2015 | Octrooirecht. In een rechtszaak in Amerika heeft de jury heeft bepaald dat Apple inbreuk heeft gemaakt op octrooien van de Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), onderdeel van de Universiteit van Wisconsin.

De WARF heeft sinds 1998 een octrooi dat is gericht op verbetering van de efficiënte op (micro)processors. De WARF heeft een aantal jaar geleden ook Intel beticht van octrooi inbreuk, deze zaak werd uiteindelijk geschikt. Nu heeft de jury bepaald dat Apple inbreuk maakt op alle claims punten in het octrooi en wordt zij veroordeeld tot een fikse schadevergoeding. Gezegd wordt dat het bedrag kan oplopen tot ruim 750 miljoen euro.

Apple verweert zich en stelt dat het octrooi ongeldig is. Zij hebben de Amerikaanse octrooi-autoriteit al verzocht om het octrooi nogmaals te onderzoeken op geldigheid, maar dit heeft de autoriteit afgewezen. Ook in de nieuwe iPhone- en Ipadmodellen zitten de inbreukmakende chips, dus de WARF bereidt zich voor op een nieuwe zaak tegen de iPhone 6s en de iPad Pro.

Hopelijk voor Apple kunnen zij schikken met deze partij in de tweede zaak, anders wordt het zelfs voor Apple een flinke dreun - of moeten we zeggen: een koekje van eigen deeg?

Heeft u vragen over het octrooirecht? Neem dan contact op met Hortis Legal!

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis