Hortis Legal

Onze diensten

Plagiaat in Modeland?


Plagiaat in Modeland?

16/10/2015 | Auteursrecht. Na een juridisch conflict met het grote modehuis Balenciaga , zit nu Stella McCartney achter ontwerper Steve Madden aan. Stella vindt dat Steve een populaire tas van haar heeft gekopieerd.

McCartney is al jaren een grote naam in de mode-industrie en haar Falabella-tas is sinds 2009 een hit onder de modeminndende celebrities. Steve Madden is vooral bekend van zijn betaalbare en populaire schoenencollecties en accessoires, waaronder de BTotally-tas. Op bovenstaande afbeelding ziet u link de BTotally-tas van Steve Madden en rechts de Falabella-tas van Stella McCarthy. Wat denkt u, heeft Steve dit schaamteloos gekopieerd of heeft hij zelf voldoende eigen creatieve keuzes gemaakt in het ontwerp proces?

Overigens zijn dit soort aanklachten niet vreemd in de mode-industrie. Er wordt door ontwerpers niet alleen gestreden tegen counterfeit uit bijvoorbeeld China, maar ook collega-designers moeten het soms ontgelden. Dit jaar trad onder andere Adidas op tegen Marc Jacobs en Isabel Matant en werden Jeremy Scott en Dolce & Gabbana door verschillende kunstenaars beschuldigd van plagiaat. Het is ook moeilijk origineel te blijven.

Heeft u vragen over auteursrecht of namaakproducten? Neem dan vrijblijvend contact op met Hortis Legal!

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis