Hortis Legal

Onze diensten

Loopt u onnodige juridische risico's? Beter voorkomen dan genezen!


Loopt u onnodige juridische risico's?  Beter voorkomen dan genezen!

28/11/2011 | Heeft u vanwege de economische crisis de regeling van uw juridische zaken uitgesteld of volledig geschrapt? Wees er bewust van dat dit juridische risico's met zich kan brengen die kunnen leiden tot hoge kosten.

U kunt bijvoorbeeld denken aan kosten die ontstaan door een opdracht die op het laatste moment wordt afgezegd maar waar u al werkzaamheden aan heeft verricht. U heeft echter geen nadere bepalingen over de vergoeding van de kosten in een dergelijk geval opgenomen in uw algemene voorwaarden waardoor u geen mogelijkheden heeft om deze kosten op uw voormalige klant te verhalen.
Of u stelt een overeenkomst met uw wederpartij zelf op om kosten te besparen maar uiteindelijk zorgt een geschil over de uitleg van de overeenkomst voor aanzienlijke kosten die tientallen malen hoger zijn dan de kosten die u gemaakt zou hebben indien u een goede overeenkomst had laten opstellen door een jurist.
Ook wacht u lang op betaling van uw vorderingen omdat u niet tijdig of strikt reageert naar uw debiteuren toe waardoor een vordering onnodig lang blijft liggen of zelfs verjaart.

Uit een webenquête van de Kamer van Koophandel is gebleken dat meer dan 50% van de deelnemende ondernemers zich onbewust is van de juridische risico's die zij lopen, terwijl ongeveer 24% van de deelnemers zegt te maken te hebben gehad met een juridisch geschil ( Bron KvK). U kunt de juridische APK invullen op de website van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl/apk.

Komt u niet goed door de test? Neemt u dan contact op met Hortis Legal.

Hortis Legal biedt deskundig, professioneel en betrouwbaar juridisch advies tegen een scherp uurtarief door enthousiaste en ervaren juristen en consultants.
Wat kan Hortis Legal voor u betekenen?
Een greep uit onze werkzaamheden:
- Opstellen van Algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden;
- Opstellen en screenen van maatwerkovereenkomsten, zoals arbeidsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, licentieovereenkomsten;
- Incasso van openstaande vorderingen;
- Opstellen van sommatiebrieven;
- Verrichten van merk- en modeldepots.

Voor vragen kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 070 3193566 of via info@hortis.nl.

Het team van Hortis Legal

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis