Hortis Legal

Onze diensten

Heeft het laatste uur geslagen voor Popcorn Time?


Heeft het laatste uur geslagen voor Popcorn Time?

1/9/2015 | Auteursrecht. Woont u in Noorwegen en streamt u graag films en series via Popcorn Time? Dan kan het zijn dat u binnenkort het een brief ontvangt van de Noorse auteursrechtorganisatie Rettighets Alliansen.

Popcorn Time is momenteel erg populair, maar ook illegaal. De films en series zijn in eerste instantie illegaal gedownload en daarna kan de gebruiker de films via het programma streamen. Popcorn Time zelf heeft ook een disclaimer op hun website geplaatst, waarin ze aangeven dat in bepaalde landen de dienst als illegaal wordt beschouwd. Nu zijn muziek- en filmliefhebbers vaak niet zo onder de indruk van het predicaat "illegaal" (herinnert u zich Pirate Bay, KaZaa of Limewire nog?).

De Noorse auteursrechtenorganisatie is daar klaar mee en heeft de moeite genomen om waarschuwingsbrieven te sturen naar ten minste 50.000 Noorse Popcorn Time-gebruikers. De organisatie lijkt zelfs bereid om naar de rechter te stappen.

De Nederlandse auteursrechtorganisatie BREIN heeft een harde strijd geleverd tegen bijvoorbeeld Pirate Bay en is dit jaar ook de strijd aangegaan met Popcorn Time. Of de Nederlandse Popcorn Time gebruiker ook een waarschuwingsbrief op de deurmat kan verwachten, valt nog te bezien. Stichting BREIN richt zich vooral op de aanbieder in plaats van de gebruiker.

Heeft u vragen over auteursrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met Hortis Legal.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis