Hortis Legal

Onze diensten

De A is van BMW


De A is van BMW

13/8/2015 | Merkenrecht. Het grote nieuws deze week was de aankondiging over de herstructurering van Google, zij gaan verder onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet. Helaas voor Larry Page en consorten, is de domeinnaam www.alphabet.com al geclaimd, door niemand minder dan autobedrijf BMW. BMW heeft niet alleen de domeinnaam, ook is zij sinds 1997 houder van het merk ALPHABET.

Wordt dit een probleem voor Google? BMW is nu aan het onderzoeken of Google inbreuk maakt op hun merkenrecht. Van belang voor dit onderzoek is het antwoord op de vraag voor welke producten of diensten Google de naam Alphabet gaat gebruiken. Er kan verwarring ontstaan tussen de twee Alphabet's als zij opereren binnen dezelfde markt. Verwarring tussen twee merken kan duiden op merkinbreuk. BMW is uiteraard actief in de auto-industrie. Google zelf verkoopt geen auto's maar, het bedrijf Google X, dat onderzoek doet naar de zelfrijdende auto, valt ook onder Alphabet en daar kan de schoen wringen.

BMW heeft aangegeven nu nog geen plannen te hebben om actie te ondernemen tegen Google. Google heeft duidelijk gemaakt dat zij Alphabet niet als merk gaan gebruiken en ook geen bod gaan doen op de domeinnaam. Maar, al registreert Google Alphabet niet als merk, ook een handelsnaam kan inbreuk maken op een ouder merk!

Er zijn veel merken met het woord Alphabet geregistreerd, die allen vredig naast elkaar bestaan. De meeste kleinere bedrijven vinden het een eer dat Google zo enthousiast is over de naam en zullen er geen probleem van maken. Misschien dat zij zelfs, bij een goed bod, hun domeinnaam graag aan Google zullen overdragen.

Heeft u vragen over merkrechten of handelsnaamrechten? Neem dan vrijblijvend contact op met Hortis Legal.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis