Hortis Legal

Onze diensten

Subsidie voor R&D


Subsidie voor R&D

10/10/2011 | Investeren in Research & Development is van wezenlijk belang voor een sterke kennisbasis waarmee doorlopende vernieuwingen en gunstige economische en ecologische resultaten verwezenlijkt kunnen worden. Als stimulering vanuit de overheid worden de loonkosten van researchmedewerkers via een fiscale regeling gedrukt door middel van de WBSO (de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Dit houdt in dat u voor bepaalde technische ontwikkelactiviteiten uw te betalen loonheffing kunt verlagen of zelfs helemaal kunt afvlakken door subsidie aan te vragen.

Toenemende belangstelling

Na de troonrede van Beatrix is bekend geworden dat het budget voor de WBSO komend jaar is vastgesteld op 864 miljoen euro. Dit is een beperking van 8% (van 50 naar 42%) in de eerste schrijf en 4% (van 64 naar 60%) in de tweede schijf. Tegelijkertijd moet worden geconstateerd dat er een toenemende belangstelling is voor subsidie. Maar liefst 19.420 bedrijven maakten afgelopen jaar gebruik van de overheidsregeling om de innovatie bij ondernemingen te bevorderen. Dit is een groei van bijna 20% ten opzichte van het jaar 2009.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt...


Gezien het beperkte budget en toenemende belangstelling is het belangrijk dat u tijdig uw subsidieaanvragen voorbereidt en uw plannen laat beoordelen. Immers wie het eerst komt, die het eerst maalt. Om een steuntje in de rug te krijgen voor uw ontwikkelactiviteiten is het echter van belang dat u een waterdicht projectplan op tafel kunt leggen. Omdat Hortis Legal erkent dat innovatieve R&D zeer belangrijk is voor veredelingsbedrijven, werkt zij samen met experts op het gebied van subsidies waardoor zij u van de nodige adviezen kan voorzien. Naast de WBSO zijn er ook andere regelingen die op dit moment goed van pas kunnen komen. Bent u een van de geïnteresseerden of wenst u meer informatie te verkrijgen, dan kunt u contact opnemen met de heer Lennard van Vliet. E-mail naar lennard@hortis.nl of bel +31-70-3193566.


Subsidie voor R&D
Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis