Hortis Legal

Onze diensten

De muizen van Deadmau5 en Disney sluiten vrede


De muizen van Deadmau5 en Disney sluiten vrede

6/7/2015 | Merkenrecht. DJ Deadmau5 en Walt Disney hebben hun merkenrechtelijke ruzie bijgelegd. Beide partijen staan er om bekend dat zij hun intellectuele eigendomsrechten strikt handhaven. Zo diende Disney een wetsinitiatief in bij de Senaat in de VS met de strekking de auteursrechten in de VS met twintig jaar te verlengen. Dit wetsinitiatief werd ook wel de "The Mickey Mouse Protection Act" genoemd.

Deadmau5 (spreek uit als deadmouse) is DJ en treedt altijd op met een grote helm in de vorm van een muizenhoofd. De DJ gebruikt het muizenhoofd ook in de vorm van een logo en dit wilde hij als merk registreren in de VS. Daar was Disney het niet mee eens en zij diende oppositie in tegen de inschrijving van het Deadmau5 logo. Volgens Disney lijkt et logo te veel op het silhouet van hun meest belangrijke figuur, Mickey Mouse. Het merk was overigens wel al geregistreerd in de Europese Unie door Deadmau5.

Deadmau5 was niet gediend van deze juridische stap en beschuldigde Disney ervan zonder toestemming een nummer van hem te hebben gebruikt in één van hun films. Na wat moddergooien op Twitter van de DJ leek het erop dat ze niet samen tot een overeenkomst zouden komen, maar na een jaar onderhandelen is het toch gelukt. Het is nog onbekend wat er in de schikkingsovereenkomst is vastgelegd, maar het lijkt er op dat ze de twee muizen weer door één deur kunnen.

Wilt u meer weten of een merkregistratie of oppositieprocedure? Neem dan vrijblijvend contact op met Hortis Legal.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis