Hortis Legal

Onze diensten

Het Haags Modellenverdrag breidt uit


Het Haags Modellenverdrag breidt uit

26/6/2015 | Modellenrecht. Japan en de Verenigde Staten zijn toegetreden tot het Haags Modellenverdrag. Dit betekent dat het vanaf nu ook mogelijk is een internationaal model via het Haags Modellenverdrag te registeren in deze twee landen.

Het Haags Modellenverdrag was vooral populair onder Europese en Afrikaanse landen, terwijl in Europa bijvoorbeeld ook al een EU-modelregistratie mogelijk is. Door de toetreding van de VS en Japan wordt de reikwijdte van een internationale inschrijving aanzienlijk vergroot, dit geeft een meerwaarde aan het verdrag.

Modelbescherming ziet toe op de uiterlijke vormgeving van een gebruiksvoorwerp. Waarom zou u uw model willen inschrijven via dit internationale verdrag? Het is praktisch en ook goedkoper als u met één inschrijving bescherming kan aanvragen in een groot aantal landen. Eén van de vereisten voor modelbescherming is dat het model nieuw moet zijn, ook daarom is het belangrijk om uw merk direct in alle gewenste landen te deponeren. Het kan zijn dat als u wacht met een tweede depot in een ander land, bijvoorbeeld de VS, dat uw merk daar dan niet meer als nieuw wordt erkend door de eerdere, bijvoorbeeld Europese, modelregistratie.

Heeft u vragen over modellenrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met Hortis Legal.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis