Hortis Legal

Onze diensten

Een unitair octrooi zal ondernemers tijd en geld besparen

Een unitair octrooi zal ondernemers tijd en geld besparen6/5/2013 | Om het ondernemers makkelijker en goedkoper te maken komt er een unitair octrooi waarmee een uitvinding in 25 van de 27 lidstaten van de EU kan worden beschermd. Gemiddeld zullen de kosten voor het aanvragen van bescherming dalen met 90%.

Een octrooi aanvragen in Europa is nu nog een kostbare aangelegenheid vanwege enerzijds het feit dat een octrooitekst in verschillende talen moet worden ingediend, anderszijs de vele verschillende regels in de lidstaten die de procedure langdurig en complex maken. Het aanvragen van een octrooi in de EU kost nu minimaal 20.000,- euro.

Met de komst van een unitair octrooi worden deze problemen verholpen. Dit is een impuls voor innovatieve bedrijven die de economie in deze tijden goed kan gebruiken. Naast een kostenvermindering komt er ook een centraal octrooigerecht dat uitspraken kan doen bij geschillen tussen bedrijven over octrooien. Een dergelijke uitspraak, zoals bijvoorbeeld een inbreukverbod, zal dan ook in alle 25 lidstaten gelden.

De komst van het unitair octrooi is belangrijk voor Nederland. Van alle EU-landen neemt Nederland de 4e plaats in op de ranglijst van octrooiaanvragen. Nederland staat zelfs op de 9e plek op de wereldranglijst.

Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis