Hortis Legal

Onze diensten

Glazen Tulp Award voor vier beste marktintroducties


Glazen Tulp Award voor vier beste marktintroducties

Glazen Tulp Award voor vier beste marktintroducties4/2/2013 | FloraHolland, 1 februari 2013 (persbericht) - Donderdag 31 januari zijn de winnaars van de FloraHolland Glazen Tulp 2013 bekend gemaakt. De award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie. Televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden maakte de winnaars bekend van de vier categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotels van Oranje in Noordwijk.

In de categorie snijbloemen ging ArcadiA BV er met de eerste prijs vandoor voor haar Chrysanthemum Indicum Grp geplozen kas Sombrella. De jury is gecharmeerd van de natuurlijke uitstraling van deze Chrysant. De bloem heeft een moderne uitstraling en is echt van nu. Kortom: hip en modern.

De Bromelia Specialist BV, Stofbergen Plant Company BV en Ronald Bunnik sleepten de Glazen Tulp in de categorie kamerplanten in de wacht met hun Tillandsia Samantha. Volgens de jury beschikt de Tillandsia Samantha over veel nieuwwaarde, maar blijft toch neutraal. De Tillandsia staat er echt, is heel decoratief van zichzelf en heeft daardoor niet veel nodig. Een veelzijdig product voor in elk interieur.

De Hebe Hebedonna Emma (kuip) heeft de Glazen Tulp award gewonnen in de categorie tuinplanten. Deze wordt aangevoerd door Fa. Hkw C.M.A. Roozen & Zn, FlevoFlora, Fa. E. Hopmans, F.C. v.d Werf, Stefan Flore NV, Bloem. van de Casserie, S. de Jaeger, E. Boterdaele BVBA, The Globe, L.J. van der Meer BV en Boomkwekerij Out V.O.F. De jury prees de Hebe Hebedonna Emma vanwege haar volle opbouw en rijke bloei. Een echt vernieuwd product. Een ontzettend leuke najaarsplant voor op het terras.

Kwekerij Zeurniet nam de Glazen Tulp in de categorie concepten mee naar huis met haar Tillansy. De jury vindt het concept van de Tillansy toegankelijk voor het massapubliek. Het is mooi om een oude plant te laten 'groeien' in het glas. Het concept staat en het werkt. Daarnaast kan dit concept nog doorontwikkeld worden met onder andere verschillende toepassingen van het glas, zoals ophangen.

Nieuwe producten in Rob's Grote Tuinverbouwing
Nieuwe bloemen en planten krijgen vaak media-aandacht in het bekende televisieprogramma Rob's Grote Tuinverbouwing van SBS6. In de uitzending van 23 februari 2013 zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van de Glazen Tulp 2013.

FloraHolland Glazen Tulp awards
FloraHolland stelt deze award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. Elk jaar worden er honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij FloraHolland. Dit gebeurt via de klokken maar ook via FloraHolland Connect. Productvernieuwing is een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector.

Bron: FloraHolland


IE-Rechten omtrent Tilansy
Hortis Legal heeft het merk Tilansy® beschermd in de Europese Unie. Ook heeft Hortis de internationale bescherming van het unieke Tilansy®-concept (model) verzorgd middels modelregistraties in o.a. Japan, de Europese Unie en de Verenigde Staten van Amerika. Wij houden scherp in de gaten of er inbreuk wordt gepleegd op het Tilansy merk of concept en treden in zulke gevallen direct op tegen de inbreukmakers. Hierdoor blijven IE-rechten gehandhaafd in plaats van dat deze "verwateren". Heeft u ook een nieuw product en/of merknaam, neem dan direct contact met ons op. Wij zullen u dan vrijblijvend adviseren omtrent de beschermingsmogelijkheden voor uw product.

Glazen Tulp Award voor vier beste marktintroducties
Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis