Hortis Legal

Onze diensten

Patent op Nespresso-koffiecups blijft

Patent op Nespresso-koffiecups blijft21/5/2012 | Het patent op de koffiecupjes van Nespresso blijft van kracht. Dat heeft het Europese Patentbureau besloten. Het betekent een gevoelige klap voor Douwe Egberts (DE).

DE heeft in de prospectus voor zijn beursgang - komende zomer - laten opnemen dat de strijd met Nestlé om de patenten voor Nespresso kunnen uitdraaien op schadeclaims tot 50 miljoen euro. Het kan ook veel markt kosten.

DE begon enkele jaren geleden met een eigen merk cupjes, L'OR EspressO, als tegenhanger van de populaire Nespresso-cups. Voor DE zijn de cups het grootste succes in de afgelopen jaren. Maar Nestlé begon twee jaar geleden een aantal rechtszaken, ook in Nederland, wegens schending van het patentrecht. De concurrenten sloegen terug en vochten het alleenrecht van Nestlé op de cups aan. Het Europese Patentbureau heeft nu vastgesteld dat Nestlé inderdaad recht heeft op zijn patent, zij het dat het iets gewijzigd wordt. Dat betekent dat Nestlé sterker komt te staan in zijn rechtszaken tegen schenders van zijn patent.

DE meldt aan de Volkskrant nog niet inhoudelijk te willen reageren.

Bron: de Volkskrant (Gerard Reijn).
Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis