Hortis Legal

Onze diensten

MEXX INTERNATIONAL vs GLOBA SLEEP (Merkinbreuk) Datum uitspraak 24 juli 2018


MEXX INTERNATIONAL vs GLOBA SLEEP (Merkinbreuk) Datum uitspraak 24 juli 2018

MEXX INTERNATIONAL vs GLOBA SLEEP (Merkinbreuk) Datum uitspraak 24 juli 201810/10/2018 | Het bedrijf 'Globa Sleep' (Mexxbedding) stapt met verkeerde been uit bed

Mexx International is houder van de eigendomsrechten met betrekking tot het in 1986 opgerichte kleding- en lifestylemerk Mexx. Gezien de bekendheid van het merk, is het niet wonderbaarlijk dat anderen daar graag op proberen mee te liften. Er is altijd kans op 'verwarringsgevaar' wat onder afnemers ontstaat of kan ontstaan. Het 'verwarringsgevaar' is voor merkhouders de troefkaart om derden te verbieden een gelijk of overeenstemmend teken te gebruiken voor dezelfde of soortgelijke waren en diensten.

Globa Sleep B.V. tevens h.o.d.n. Mexx Bedding maakt volgens Mexx International inbreuk op de Mexx-merken en de handelsnaam Mexx. Globa Sleep gebruikt de Mexx-merken in het economisch verkeer voor soortgelijke waren als de waren waarvoor Mexx haar merken heeft ingeschreven en als handelsnaam. Beide tekens vertonen visueel, auditief en begripsmatig een zodanige gelijkenis dat daardoor bij het in aanmerking komende publiek verwarring wordt gewekt.

De rechter heeft Globa Sleep o.a. bevolen gebruik van het Mexx-Uniewoordmerk te staken en gestaakt te houden, waaronder mede begrepen het aanbieden, afbeelden, verhandelen, verkopen, leveren, importeren en exporteren van boxspringbedden en/of matrassen onder de naam Mexx of Mexx Bedding. Ook beveelt de rechter Globa Sleep om het voeren van de handelsnaam Mexx Bedding te staken en gestaakt te houden en inbreukmakende tekens op de websites met de domeinnamen www.mexxbedding.nl en www.mexxbedding.saleonline.nl te verwijderen.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2018:8955

MEXX INTERNATIONAL vs GLOBA SLEEP (Merkinbreuk) Datum uitspraak 24 juli 2018
Vorige


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis