Hortis Legal

Onze diensten

Nederlands eerste kwekersrechtbureau


Hortis Legal, mag zich met trots 'Nederlands eerste kwekersrechtbureau' noemen. Er zijn andere adviseurs op het gebied van kwekersrecht, maar het merendeel doet dit uit hoofde van een bredere adviestaak, zoals advocaten en accountants. Tevens zijn er bureaus die zich volledig toeleggen op de royalty- administratie voor bedrijven, maar de juridische kennis van kwekersrechtelijke zaken is ondergeschikt. Hortis bundelt de juridische kennis van het kwekersrecht met inhoudelijke kennis en uitvoerende activiteiten met betrekking tot de introductie van nieuwe rassen (licentiediensten).

Wij zijn sinds 1997 van grote betekenis in de sierteeltsector en hebben een wereldwijd netwerk opgebouwd van veredelaars, licentienemers- en houders. Dit netwerk is een krachtig middel om nieuwe rassen op een slagvaardige manier, snel mondiaal te beproeven en te introduceren. Tevens treden wij op tegen bedrijven die de rassen van onze klanten illegaal vermeerderen, produceren of verhandelen.

Kwekersrecht

Onze specialisten van de sectie kwekersrecht hebben jarenlange ervaring op het gebied van adviseren en aanvragen van internationaal kwekersrecht, waaronder: Nederlands kwekersrecht, Communautair kwekersrecht (EU), Kwekersrechtsaanvragen in alle UPOV-lidstaten en US Plant patentaanvragen. Voor onze klanten regelen wij de kwekersrechtelijke bescherming van nieuwe rassen in meer dan 45 landen.

Als overige diensten kunnen wij onder meer noemen:

  Onderzoek kwekersrechtelijke bescherming van een door u op te geven ras of gewasgroep (omvang onderzoek: alle UPOV-lidstaten)
  Onderzoek kwekersrechtelijke bescherming op naam van een door u op te geven partij (omvang onderzoek: alle UPOV-lidstaten)
  Marktonderzoek naar een door u op te geven ras of gewasgroep
  Optreden tegen inbreukmakers op een kwekersrecht
  Opstellen standaard test- en licentiecontracten (aanlevering als digitaal standaard document in het formaat dat u zelf op uw eigen bedrijf kunt gebruiken)

Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis