Hortis Legal

Onze diensten

Nederlands eerste kwekersrechtbureau


Hortis Legal, mag zich met trots 'Nederlands eerste kwekersrechtbureau' noemen. Er zijn andere adviseurs op het gebied van kwekersrecht, maar het merendeel doet dit uit hoofde van een bredere adviestaak, zoals advocaten en accountants. Tevens zijn er bureaus die zich volledig toeleggen op de royalty- administratie voor bedrijven, maar de juridische kennis van kwekersrechtelijke zaken is ondergeschikt. Hortis bundelt de juridische kennis van het kwekersrecht met inhoudelijke kennis en uitvoerende activiteiten met betrekking tot de introductie van nieuwe rassen (licentiediensten).

Sinds 1997, het begin van Hortis Legal, zijn wij actief in de sierteeltsector. Wij zijn ook actief in de agrarische sector. Een allround specialist dus, met kennis op elk gebied en in de breedste zin des woord. Daar zijn wij, met recht, trots op!

Bent u een veredelaar en heeft u een nieuw ras ontwikkeld of ontdekt?
Heeft u hulp nodig bij kwekersrechtaanvragen in een van de 74 UPOV landen?
Bent u een vermeerderaar en wordt u beticht van inbreuk?
Of bent u juist een kwekersrechthouder en vermoedt u dat er inbreuk wordt gepleegd?
Hebt u een handelkwekerij en wil u weten of een ras beschermd is? En zo ja, wat u dan wel en niet mag?
Zit u in een licentieovereenkomst en wil u als licentiegever of licentienemer weten hoe de vork precies in de steel zit? Of heeft u juist een juridisch kloppend contract nodig met ook de nodige know how toegepast?

Wij zijn dé expert op het gebied van kwekersrechten en alles wat daarbij komt kijken. Wij staan u bij en kijken met u vooruit. Een adviseur met verstand van zaken.

Kwekersrecht

Onze specialisten van de sectie kwekersrecht hebben jarenlange ervaring op het gebied van adviseren en aanvragen van internationaal kwekersrecht, waaronder: Nederlands kwekersrecht, Communautair kwekersrecht (EU), Kwekersrechtsaanvragen in alle UPOV-lidstaten en US Plant patentaanvragen. Voor onze klanten regelen wij de kwekersrechtelijke bescherming van nieuwe rassen in meer dan 45 landen.

Als overige diensten kunnen wij onder meer noemen:

  Onderzoek kwekersrechtelijke bescherming van een door u op te geven ras of gewasgroep (omvang onderzoek: alle UPOV-lidstaten)
  Onderzoek kwekersrechtelijke bescherming op naam van een door u op te geven partij (omvang onderzoek: alle UPOV-lidstaten)
  Marktonderzoek naar een door u op te geven ras of gewasgroep
  Optreden tegen inbreukmakers op een kwekersrecht
  Opstellen standaard test- en licentiecontracten (aanlevering als digitaal standaard document in het formaat dat u zelf op uw eigen bedrijf kunt gebruiken)

Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis