Hortis Legal

Onze diensten

Wie zijn wij?


Hortis Legal is veel meer dan alleen een merkenbureau en een kwekersrechtbureau. Wij zijn een juridisch adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendomsrecht.
Ooit - halverwege de jaren '90 - begonnen als eerste kwekersrechtbureau van Nederland en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal full service adviesbureau gespecialiseerd in merken, octrooien, I- depots, algemeen juridisch advies, kwekersrechten en licentiediensten. Veel meer dan alleen een merkenbureau dus!


Bloei met Hortis

Een ervaren en deskundige gids is een pré om u de weg te wijzen en te behoeden voor valkuilen in het juridische mijnenveld van het intellectuele eigendomsrecht.

Hortis waakt hiervoor. Wij regelen de bescherming van uw merken, modellen, octrooien en kwekersrechten wereldwijd en dragen zorg voor het juridische management hiervan. Van idee tot aanvraag; van verleend recht tot het bewaken hiervan en van geschil tot zegevieren: u bent bij Hortis aan het juiste adres. Hortis is dus veel meer dan alleen een merkenbureau.

Gevestigd in het hartje van het intellectueel eigendomsrechtelijk centrum van Nederland - tegenover het Europees Octrooibureau - te Rijswijk en met vestigingen in de Verenigde Staten, Japan en Costa Rica, behartigen onze deskundigen de belangen van meer dan 1000 klanten wereldwijd en doen dat - elke dag weer - met enthousiasme, specialistische kennis en een vleugje trots.

Dankzij ons uitgebreide internationale netwerk van relaties en merkengemachtigden en de lancering van internationale (online) diensten, waaronder www.trademarkhost.com, blijft Hortis haar netwerk, kennis en kunde voortdurend optimaliseren. Wij onderzoeken, adviseren, deponeren, controleren en geven u waar u recht op heeft: een eerlijk, praktisch en to- the -point advies.

Kortom bij Hortis Legal kunt u terecht voor een all-in package om uw bedrijf naar een hoger plan te tillen. Niet alleen de diensten die een standaard merkenbureau biedt, meer veel meer!

Uw creativiteit maken wij tot zekerheid

Onze adviseurs

Het Hortis Legal- team bestaat uit een mix van juristen en specialisten met diverse achtergronden. Juist deze diversiteit houdt ons creatief en alert. Onze kracht wordt gekenmerkt door de vakkundigheid, betrokkenheid en enthousiasme van onze adviseurs.

Internationaal netwerk

Hortis Legal heeft internationale vestigingen in ondermeer de Verenigde Staten, Costa Rica en Japan (voornamelijk kwekersrecht georiënteerd) en beschikt over een ruim netwerk aan internationale relaties en merkengemachtigden over de hele wereld. Daarnaast werken wij nauw samen met onze vaste advocaten; om u optimaal te kunnen begeleiden gedurende een juridisch proces van begin tot einde.

Trademarkhost (partnerbedrijf)

Trademarkhost (partnerbedrijf)De internationale online dienst: Trademarkhost.com is begin 2010 gelanceerd door Hortis Legal en sindsdien een groot succes op het gebied van wereldwijde merkregistratie en advies. Door een vast netwerk van Trademarkhost agenten (Global Network of TMH) kunnen wij registraties in meer dan 150 landen uitvoeren, zonder dat de klant te maken krijgt met meerdere lokale merkengemachtigden en daarmee gespaard gaande taal en juridische barrières.
Het Trademarkhost concept met haar simpele online ordersysteem en snelle persoonlijke opvolging is het afgelopen jaar internationaal gestegen in populariteit en wordt goed ontvangen door klanten en relaties uit alle windstreken.

Floralí (partnerbedrijf)

Floralí (partnerbedrijf)Om onze relaties in de sierteeltsector optimaal van dienst te kunnen zijn, werkt Hortis Legal nauw samen met Floralí B.V.

Floralí Licensing BV verzorgd vanaf 2011 de licentie uitgifte van nieuwe rassen en Floralí BV richt zich op de commerciële introductie van nieuwe rassen, middels deelnames aan beurzen, het ondernemen van marketing inspanningen, het beproeven van nieuwe rassen, als ook de gerichte verkoop van jonge planten.
De slagvaardigheid van Florali is gegarandeerd door o.a. een uitgebreid wereldwijd netwerk en vaste agenten. Door exclusieve en goede relaties met gerenommeerde kwekers, producenten en veredelaars kan Florali B.V u met grote regelmaat een vernieuwd assortiment aanbieden.
Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis