Hortis Legal

Onze diensten

Benelux merkenbureau


Merkenbureau Hortis Legal is gespecialiseerd in merkbescherming en is u zeer graag van dienst!
Wij beloven u: ervaren, to the point, enthousiast team van competente mensen, efficiency, duidelijke en concurrerende prijzen, snelle follow up en korte lijnen.

Ik zoek een merkenbureau en wil nu contact opnemen met Hortis Legal

Verdere info over Merkenbureau Hortis Legal

Hortis Legal is gevestigd in Rijswijk en is sinds 1997 als merkenbureau actief.
Met ons team van merkengemachtigden en assistenten dat binnen ons merkenbureau actief is, staan wij klaar om u te adviseren over uw merken en de bescherming daarvan.
Hortis Legal kent de relevante wettelijke bepalingen in meer dan 120 landen in de wereld en kan u daarom op professionele wijze begeleiden en behoeden tegen het onnodig maken van kosten.

Wist u dat pas wanneer uw merk is ingeschreven u het gebruik van het merk door derden kunt verbieden? Door merkbescherming krijgt u namelijk het alleenrecht op een merk voor bepaalde producten en diensten. Dit betekent onder andere dat u het merk exclusief mag gebruiken. Het onderscheidend vermogen van het merk is daarbij erg belangrijk. Hoe meer onderscheidend vermogen uw merk heeft, hoe eerder merkinbreuk door derden door de bevoegde rechter wordt aangenomen. Uiteraard screent Hortis Legal te deponeren merken op het criterium onderscheidend vermogen.

Belangrijk is dat u met een merkregistratie voorkomt dat u zelf in de problemen komt. Zonder merkrechten is het namelijk mogelijk dat een derde uw merk of een gelijkend teken registreert en u vervolgens het gebruik verbiedt! In principe geldt wie het eerst komt die het eerst maalt. Een merkregistratie geeft u het recht het registratieteken ® te gebruiken.

Dit is een greep uit de diensten die Hortis Legal aanbiedt:

- Merkonderzoek
- Merkregistratie /merkbescherming in meer dan 200 landen
- Merkbewaking
- Advisering nadat oppositie of bezwaar werd aangetekend tegen uw merk depot
of merk aanvraag
- Advisering na weigering van uw merk door een merkinstantie
- Juridische actie bij inbreuk op uw merkrechten

Overigens zijn er veel merkenbureaus actief in Nederland maar wees voorzichtig: niet alle merkenbureaus zijn competent op het gebied van het merkenrecht.

Daarnaast is er verwarring rond de term 'Benelux Merkenbureau'. Met Benelux Merkenbureau wordt bedoeld de competente Benelux instantie voor de registratie van merken, modellen en tekeningen in de Benelux, genaamd 'Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)'. Het gaat dus niet om een merkenbureau, maar om de instantie zelf. Een aantal jaren geleden heeft deze instantie haar naam aangepast van Benelux Merkenbureau naar naar Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).

Tot slot is er regelmatig verwarring over de schrijfwijze van de term 'merkenbureau'. Vaak wordt er namelijk 'merkenburo' geschreven. Van Dale stelt echter dat de schrijfwijze 'merkenburo' niet correct is.

Ik zoek een merkenbureau en wil nu contact opnemen met Hortis Legal


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis