Hortis Legal

Onze diensten

Merkbescherming


Hortis Legal is een merkenbureau en onze merkengemachtigden staan klaar om u te assisteren op het gebied van merkbescherming!
Een merk is een teken dat uw product of dienst onderscheidt van de concurrent. Dan kan het gaan om een naam, beeldmerk(logo), maar ook om vormen, kleuren en geluiden. Door uw merk te registeren in het merkenregister voorkomt u dat anderen aan de haal gaan met uw merk; zij mogen dit namelijk niet gebruiken. Met een merkregistratie legt u dus een belangrijke basis voor succesvol ondernemen; u genereert immers bescherming en exclusiviteit. Deze geldt voor bepaalde landen, voor de Benelux, voor de gehele EU of wereldwijd; net waar u het merk wilt registreren. Let wel op: een merkregistratie moet iedere tien jaar worden vernieuwd.

Ik wil nu contact opnemen over merkbescherming

Wat kan Hortis Legal voor u betekenen?

Om te beginnen adviseren wij u of registratie van uw merk mogelijk is en zinvol is. Wij kennen de voorwaarden en regels die op dit vlak worden gesteld als geen ander. Ook weten we voor welke producten en diensten (ingedeeld in klassen) uw merk het beste geregistreerd kan worden;. Kortom: we adviseren u over de strategie die voor u het meest passend en succesvol is.

Desgewenst voeren we een merkonderzoek uit, waarbij we in kaart brengen of er al vergelijkbare of identieke merken zijn geregistreerd. Dit kan namelijk een obstakel zijn bij de registratie van uw merk. Een merkonderzoek maakt inzichtelijk of een merkregistratie haalbaar is en waar de risico's liggen. U weet dus waar u staat!

Lijkt registratie van uw merk haalbare kaart, dan gaan we concreet voor u aan de slag en dienen we de aanvraag van uw merkregistratie in bij de betreffende instanties. Wij houden gedurende het hele proces de vinger aan de pols voor u.

Na toekenning van de merkregistratie zit ons werk er niet op. Wij houden ons dan bezig met het beheer en de termijnbewaking van uw recht. Om de registratie in stand te houden, moet iedere tien jaar een taks worden betaald. Mist u een termijn, dan vervalt uw merkregistratie. Om dat te voorkomen, bewaken wij de termijnen en zorgen wij dat de tienjaarlijkse taks tijdig wordt voldaan.
En proberen andere partijen een merk te registeren dat identiek is aan of sterke overeenkomsten vertoont met uw merk, dan gaan we over tot actie en tekenen we indien nodig bezwaar aan tegen een merkaanvraag. Op die manier blijven wij continu actief bezig met het bewaken en verdedigen van uw merk.

Ik wil nu contact opnemen over merkbeschermingContact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis