Hortis Legal

Onze diensten

Bedrijfsnaam vastleggen


Hortis Legal biedt u de optie om uw bedrijfsnaam vast te leggen als merk. Tevens kunt u bij ons aankloppen voor advies over hoe u het beste uw handelsnaam kunt vastleggen.

Ik wil nu mijn bedrijfsnaam vastleggen

Kunt u uw handelsnaam vastleggen bij de Kamer van Koophandel?
Veelal zijn ondernemers in de veronderstelling dat zij hun handelsnaam hebben beschermd zodra zij deze als handelsnaam bij de Kamer van Koophandel hebben geregistreerd. Deze gedachte is echter onjuist: bescherming van uw bedrijfsnaam als handelsnaam geschiedt puur door het gebruik van de handelsnaam in het handelsverkeer. Uw bedrijfsnaam als handelsnaam vastleggen bij de Kamer van Koophandel is om die reden onvoldoende.

Hoe kunt u uw handelsnaam op een betere manier vastleggen?
Een bedrijfsnaam vastleggen kan op een veel krachtiger wijze worden geeffectueerd als u de bedrijfsnaam registreert als merk.
Door uw bedrijfsnaam te registreren als merk verkrijgt u een sterker exclusief recht op uw bedrijfsnaam, welk recht bovendien geldt voor een groter geografisch gebied.

Wilt u uw handelsnaam vastleggen als merk? Neem dan contact op met Merkenbureau Hortis Legal om u daarbij te assisteren.

Hoewel inschrijving bij de Kamer Van Koophandel van een nieuwe onderneming verplicht is, ontstaat het recht op de exclusieve handelsnaam met name door het gebruik er van.
De omvang van de bescherming van de handelsnaam is geografisch gezien echter veel beperkter dan die van een merk. De bescherming van de handelsnaam is namelijk beperkt tot de regio waar binnen u opereert. Kiest u echter voor het vastleggen van uw bedrijfsnaam als bijvoorbeeld Benelux dan verkrijgt u daarmee binnen het gehele territorium van de Benelux de bescherming van de bedrijfsnaam.
U als ondernemer investeert in uw handelsnaam: uw handelsnaam is het middel om u te onderscheiden van andere marktpartijen.
Naarmate uw handelsnaam bekender wordt in de markt, bijvoorbeeld door reclame en relaties die u hebt opgebouwd, vertegenwoordigt uw handelsnaam een steeds grotere waarde. Juist daarom beveelt Hortis Legal u van harte aan dat u overweegt uw handelsnaam vast te leggen als merk c.q. uw bedrijfsnaam vast te leggen als merk. Merkbescherming is één van de standaard diensten die Hortis Legal aanbiedt.

Ik wil nu mijn bedrijfsnaam vastleggen

Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis