Hortis Legal

Onze diensten

Bedrijfsnaam beschermen


Hortis Legal biedt u de mogelijkheid om uw bedrijfsnaam als merk te beschermen.

Ik wil nu direct mijn bedrijfsnaam beschermen

Vaak denken ondernemers dat een bedrijfsnaam beschermen inhoudt dat zij de bedrijfsnaam registreren bij de Kamer van Koophandel. Dit is echter niet correct: handelsnaam bescherming ontstaat door middel van het actieve gebruik van uw handelsnaam in het handelsverkeer. Een bedrijfsnaam registreren bij de Kamer van Koophandel is derhalve bepaald niet voldoende.

Nog belangrijker is, dat een bedrijfsnaam beschermen veel effectiever kan plaats vinden door deze te registreren als merk. Door uw bedrijfsnaam te registreren als merk verkrijgt u namelijk een sterker exclusief recht op uw bedrijfsnaam, welk recht bovendien geldt voor een groter geografisch gebied.

Hoewel inschrijving bij de Kamer Van Koophandel nodig is om een onderneming op te richten, ontstaat het recht op een handelsnaam reeds door het gebruik er van. De beschermingsomvang van een handelsnaam is geografisch echter veel beperkter dan van een merk. Handelsnaam bescherming is doorgaans beperkt tot de regio waarin u opereert. Door het registreren van een handelsnaam als bijvoorbeeld Gemeenschapsmerk verkrijgt u echter in één keer binnen het gehele territorium van de Europese Unie bescherming van de bedrijfsnaam. Laat u adviseren door Merkenbureau Hortis Legal.

Ik wil nu direct mijn bedrijfsnaam beschermen


Contact / Route


Maak kennis met Hortis Legal


Over Hortis Certificaten Hortis